Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Αναπάντητες ερωτήσεις

Αθανασιάδης Ν. Κωνσταντίνος Στοκχόλμη 25 Μαρτίου 2007

ΜόνομοSchlytersvägen 23 12650 Hägersten

Σουηδία

..............................

aaakonstantinos@in.gr

Προς τον Δήμαρχο Σκύρου

Χατζηγιαννάκη Μιλτιάδη

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

Μετά την από 27/11/06 απάντησή σας επί αιτήσεών μου (5681/4-8-06 και 7426/2/11/06), και το αποσταλέν ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ του πρακτικού 236/2006,

Παρακαλώ όπως
Με εντολή σας στις Υπηρεσίες του Δήμου επί των οποίων προΐστασθε και τις διευθύνετε, και για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Δήμου, να μου δοθούν αντίγραφα εντολών προς αυτές, ως και αντίγραφα των αποφάνσεων των υπηρεσιών επί των εντολών σας, για την προάσπιση της Δημοτικής περιουσίας όπως, των αποφάνσεων επί των προσκομισθέντων στοιχείων, (συμβόλαια και δικαστικές αποφάσεις) και εγγράφων, βάση των οποίων.. …Αποφάνθει η υπηρεσία του Δήμου ή ο υπεύθυνος του τμήματος αυτής, εκ των υπηρεσιών του Δήμου, που έλεγξε «..τα προσκομισθέντα στοιχεία (συμβόλαια και δικαστικές αποφάσεις που) απέδειξαν..» (σ.σ. σε συνδυασμό της αναφερόμενης ένορκης βεβαίωσης της 3ης σελίδας του συμβολαίου 3564/89 όπου και το επισυναπτόμενο ιδιωτικό συμφωνητικό) πέραν του πρακτικού της αποφάσεως του 1955 των ορίων της Δημοτικής χορτονομής

και

1) προϊδέασαν τον αντιπρόεδρο Κωστή Ιπποκράτη την αναγκαιότητα, να θέσει προς συζήτηση το 3ο εκτός ημερήσιας διάταξης (30/9/05) θέμα και «…λόγω επικείμενης άμεσης δικαστικής λύσης σε διένεξη μεταξύ ιδιωτών για ιδιοκτησιακούς λόγους...». (σ.σ. εκ. αποσπ. Αποφ. 153/05)

2) προϊδέασαν το δημοτικό συμβούλιο ότι «…η μη λήψη απόφασης πιθανόν θα συμβάλει στην εις βάρος του δήμου έκδοση δικαστικής απόφασης.» (σ.σ. εκ. αποσπ. Αποφ. 153/05)

3) προϊδέασαν Τον Κωστή Αγγελή ότι στη θέση ¨ΝΟΤΕΣ «..τα περιγραφικά όρια αυτής διαφοροποιούνται στο πέρασμα των χρόνων με αποτέλεσμα να αναφύονται έριδες και διενέξεις μεταξύ όμορων ιδιοκτητών αλλά και μεταξύ των κτηνοτρόφων που βόσκουν τα κοπάδια τους στην Δημοτική χορτονομή της περιοχής..» (σ.σ. εκ. αποσπ. Αποφ. 153/05)

4) την υπηρεσία του Δήμου ή και τον υπεύθυνο του τμήματος αυτής εκ των υπηρεσιών του Δήμου που κατέγραψε, έλεγξε, προσκόμισε, και προϊδέασε την επικαλούμενη από τον Αγγελή Δημήτριο «…άποψη την οποία υποστηρίζει και η μαρτυρία του Νικολάου Παναγιώτου…». (σ.σ. εκ. αποσπ. Αποφ. 153/05)

5) την υπηρεσία του Δήμου ή και τον υπεύθυνο του τμήματος αυτής εκ των υπηρεσιών του Δήμου που κατέγραψε, έλεγξε, και προσκόμισε το περιεχόμενο, που προϊδέασε την εισήγηση του δημοτικού συμβούλου κ. Κωστή Αγγελή, βάση της οποίας εισήγησης, η δια ‘‘τυπικούς λόγους’’ ακυρωθείσες από την Επιτροπή του άρθρου 18 αποφάσεις του Δ.Σ. (153/05 και 172/05) λόγοι εξέλειπαν (σ.σ. εκ. αποσπ. Αποφ. 69/06)

6) την υπηρεσία του Δήμου ή και τον υπεύθυνο του τμήματος αυτής εκ των υπηρεσιών του Δήμου που κατέγραψε, έλεγξε, και προσκόμισε το περιεχόμενο των καταγεγραμμένων μαρτυριών ηλικιωμένων κατοίκων που γνωρίζουν την περιοχή (κ. Παναγιώτου Νικόλαος και κ. Μανωλάκης.), όπου πειθόμενος από αυτές προϊδεάθει ο Κωστής Ιπποκράτης (…γιατί πρέπει να δοθεί μια λύση στο θέμα…) (σ.σ. εκ. αποσπ. Αποφ. 69/06)

7) ζητώ πλήρη έκθεση του ισχυρισμού του κ. Κωστή Αγγελή επί των νέων στοιχείων των δεδομένων του Δημάρχου τα οποία δεν ήταν γνωστά στον ίδιο αλλά ούτε και στο Δημοτικό συμβούλιο κατά την λήψη της 172/05 και 69/06 απόφασης, καθώς και του ισχυρισμού του ιδίου κ. Κωστή Αγγελή ότι ‘‘ο Δήμαρχος δεν γνώριζε όσα με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ισχυρίζεται ….και επομένως δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο…) (σ.σ. εκ. αποσπ. Αποφ. 110/06)

Το ανωτέρω μετά την υπόδειξη της ομοφώνου αποφάσεως στο σημείο

«..δεν είναι καθ’ ύλην αρμόδιο το Δημοτικό Συμβούλιο να επιληφθεί, αλλά οι υπηρεσίες του Δήμου ..»

ως προς την νομική υπηρεσία

α) ζητώ πλήρη αναφορά, των μέτρων, των ενεργειών, και του αποτελέσματος αυτών, του Νομικού Συμβούλου Ιπποκράτη Αλεξίου, εκ του αρχείου του Δήμου, ως προς την ανατεθείσα εις αυτόν απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής να επιληφθεί του θέματος μέσα από τη δικαιοσύνη, για την «..κατάληψη Δημοτικής έκτασης από τον Εμμανουήλ Μαυρίκο…» ( σ.σ. ένορκη κατάθεση Κύμη 2-11-1999) σε συνδυασμό και με την αποστροφή του Δήμου, να συνταχθεί και να υπερασπιστή τα δίκαια του, μαζί με τον πολίτη που κατάγγειλε εν τόπο και χρόνο, τον παρανόμως εν τόπο και χρόνο τοποθετούμενο φράκτη το καλοκαίρι του 1999. Για τον οποίο παρανόμως εν τόπο και χρόνο το έτος 1999 τοποθετηθέντα φράκτη, το 2005 ο κ. Κωστής Ιπποκράτης «. λόγω επικείμενης άμεσης δικαστικής λύσης σε διένεξη μεταξύ ιδιωτών για ιδιοκτησιακούς λόγους.». και κ. Κωστής Αγγελής κατά τον οποίο «..τα περιγραφικά όρια αυτής διαφοροποιούνται στο πέρασμα των χρόνων με αποτέλεσμα να αναφύονται έριδες και διενέξεις μεταξύ όμορων ιδιοκτητών αλλά και μεταξύ των κτηνοτρόφων που βόσκουν τα κοπάδια τους στην Δημοτική χορτονομή της περιοχής στη θέση ¨ΝΟΤΕΣ, αισθάνθηκαν την ανάγκη να προκαλέσουν την ομόφωνη απόφαση 153/05.

β) ζητώ πλήρη αναφορά του ιστορικού των μέχρι σήμερα, μέτρων, και ενεργειών, και του αποτελέσματος αυτών, ως προς την από μέρους του Δικηγόρου του Δήμου Σκύρου αντιμετώπισης της ‘‘κύριας παρέμβασης-ανταίτησης’’, των κ.κ. θυγατέρων του εκλιπόντος Μαυρίκου και κατά του Δήμου, καθότι είμαι δια τον ίδιο λόγω εμπλεκόμενος και εγώ, ως εκ της από κοινού στρεφόμενοι., κατά εμού αλλά και του Δήμου δια της ‘‘κύριας παρέμβασης-ανταίτησης’’ των.

γ) Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τα μέτρα προστασίας και την αντιμετώπιση, από το Δημοτικό Συμβούλιο (Δήμο), των καταπατητών της Δημοτικής χορτονομής, μετά και την δημόσια παραδοχή, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 11-11-2006,

από την κ. Μπονάτσου (..δε βλέπουμε τίποτε άλλο για πάντε στον Αι Γιάννη, τον Φέρε Κάμπο την Αλεξάνδρα …μόνο εμείς είμαστε καταπατητές! μόνο εμείς! μόνο εμείς!…)

και την επισφράγιση της επίγνωσης του διαχρονικά αυτού γεγονότος από τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Παρτουρή (..όπου και να ‘χουμε πάει την έχουν καταπατήση..) σε συνδυασμό δε, και με την Κύρια παρέμβαση ανταίτηση της ιδίας κς. Μπονάτσου, και κατά του Δήμου Σκύρου.


Καθότι και «…Επειδή για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί αίτηση Δημότη από 29.9.2003
αριθμός πρωτ. 3760,…» (σ.σ. εκ της εισηγήσεως του κ. Κωστή Αγγελή του πρακτ. Της απόφασης 110/06)


Με εκτίμηση

Αθανασιάδης Ν. Κωνσταντίνος

Τα πάντα έχουν ειπωθεί 11-11-2006

11-11-2006


Ιπποκράτης

08.10…λοιπόν τώρα υπάρχει μια αίτηση να προηγηθεί το δημοτικό θέμα αίτηση Αθανασιάδη Κωνσταντίνου


Το Δημοτικό συμβούλιο κάνει δεκτή την πρόταση να προηγηθεί το θέμα. νμ.11


Δήμαρχος

08.50…Να κάνω μια πρόταση?

Επειδή υπάρχει μια δικαστική εξέλιξη, μια δίκη, ….


Αθανασιάδης..

23.25 ---Κοιτάξτε να δείτε, εδώ γράφει και λέει ότι λ.χ. ο κ. Αγγελής σε ένορκη βεβαίωσή του που έχει κάνει το 99, τότε που έγινε και η καταπάτηση και κάποιος πολίτης που ταλαιπωρήθηκε, και τελικά δε βρήκε καμιά ανταπόκριση, στην ένορκη βεβαίωση του λοιπόν στην Κύμη λέει το εξής «πράγματι βεβαιώνω ότι στη θέση ¨Νότες¨ του Δήμου Σκύρου έγινε κάποια κατάληψη Δημοτικής έκτασης από τον (σ.σ. τάδε τάδε) και ήδη με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Σκύρου ανατέθηκε στον νομικό σύμβουλο του Δήμου Ιπποκράτη Αλεξίου να επιληφθεί του θέματος μέσα από την Δικαιοσύνη.

---Λοιπόν εγώ θέλω τώρα από το φάκελο να μου πει ο Δήμος, έχει προχωρήσει αυτή η υπόθεση? ή δεν ενδιαφερθήκαμε καθόλου! Αυτό θέλω.

---Στο άλλο που λέει στο 153 εισήγηση της απόφασης (σ.σ. διακόπτομε από τον Κωστή Αγγελή)


Κωστής Αγγελής

Αυτά κ. Αθανασιάδη συγνώμη! Αυτά δεν είναι…., δεν αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο εάν έχει κάνει ενέργειες ο Δήμος νομικές ή όχι!....


Αθανασιάδης

Δεν καταλάβατε! Εγώ ζητάω το αποτέλεσμα των ενεργειών,


Κωστής Αγγελής

Ε ναι!


Αθανασιάδης

Έγινε κάτι?


Κωστής Αγγελής

Αυτό δεν είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου…


Αθανασιάδης

24.38…Μα δεν μιλάμε για απόφαση, εγώ ζητάω.., δε ζητάω απόφαση! Εγώ ζητάω να με ενημερώσει! έχει γίνει κάτι ή όχι!

Όταν βγαίνουμε στο μπαλκόνι και για τον προεκλογικό αγώνα λέμε! έκανα το τάδε το τάδε το τάδε, λέμε κάναμε, το θα θα θάνουμε, Ε! ζητάω λοιπόν τι έγινε πάνω σ αυτές τις αποφάσεις που παρθήκανε?

Γιατί έχει να κάνει με την περιουσία του Δήμου!

Και πολλά άλλα έχουν να κάνουν με τις έριδες που αναφύονται μεταξύ….!

Τις έριδες δεν τις δημιουργούμε όμως για να αναφύονται και να βάζουμε μετά τον κόσμο να τσακώνετε!

Παίρνουμε την πολιτική ευθύνη και στεκόμαστε στο ύψος μας..


Μπονάτσου.

25.22….Να διορθώσω τον κύριο θέλω, το οποίο, δεν έχει γίνει καμιά καταπάτηση της χορτονομής, ούτε έχουμε πάρει από τον Δήμο έστω και ένα μέτρο.

Πάνω σ’ αυτό έγινε δικαστήριο, ήτανε μάρτυρας ο πρώην Δήμαρχος ο Μήτσος ο Αγγελής, που και γι’ αυτό το κερδίσαμε.. έχουμε δικαστική απόφαση ότι δεν έχει γίνει καμία καταπάτηση……

Ο κύριος δεν έχει τι δουλειά να κάνει προφανώς…. Και συνέχεια (ενοχλεί?) τα Δημοτικά συμβούλια


Παρτουρής Δημ. Συμβ

26.01…έχει πάρει την απαλλοτρίωση?


Αθανασιάδης

26.02…λοιπόν, τέλος πάντων, τώρα αυτό θα το βάλετε και θα πάτε στα δικαστήρια, τώρα ρωτάω το άλλο!


κ Μπονάτσου

26.07…Σας έχουμε πάει!


Δήμαρχος

26.12.. εγώ δεν θέτω θέμα ............ νομίζω πλέον ότι έχουμε φτάσει κοντά στο τέλος, ας περιμένουμε εντός του Δεκεμβρίου θα έχουμε κάνει…..


Αθανασιάδης

26.45…δηλαδή που στηρίζετε, σε πια στοιχεία θα στηριχθεί αυτός ο τοπογράφος, ο μηχανικός που θα κάνει το σχέδιο? Στην απόφαση του 1955?


Δήμαρχος

ΑΥΤΗ! ΝΑΙ!!!


Αθανασιάδης

Τι δέχεστε?


Δήμαρχος

ΒΕΒΑΙΩΣ!!!


Αθανασιάδης

Δε μπορεί να τι δέχεσθε όμως από έναν (σ.σ. πρώην) αντιδήμαρχο, από τι στιγμή που λέει ότι…


Δήμαρχος

«Σας παρακαλώ, υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λέει, αποδεχόμαστε τα όρια της απόφασης του 1955 και πρέπει να γίνει οριοθέτηση, αυτή λοιπόν την απόφαση την ομόφωνη του δημοτικού συμβουλίου, είναι θέμα ημερών να υλοποιηθεί και να τελειώνουμε».


Αθανασιάδης

27.21…από τι στιγμή όμως (σ.σ. αυτή), εγώ (σ.σ. εμένα) με ικανοποιεί η απάντηση αυτή που λέτε!!! Βάζω όμως το ερώτημα, αυτά τα όρια του 1955 πρώτη φορά αναγνωρίζονται από τον Δήμο?

Και έχει μια σφαιρική, γεωγραφική, φωτογραφική εικόνα ο Δήμος για τα όρια αυτά?

Και αν τα είχε? Αν τα είχε αυτά τα όρια, πως μπορεί να αμφισβητεί ότι ο φράχτης αυτός που περικλείει πέρα των πλαστών ορίων, το δικό μου κτήμα το νότιο, και δεν το κατοχυρώνει να το υποστηρίξει! ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΤΟΝΟΜΗ! Κι’ αν κάποια διαφορά έχουνε είναι από την άλλη μεριά της βουνοκορφής, όχι όμως στο τμήμα.

Δεν ξέρω αν ακούστηκα και έγινα αντιληπτός, αλλά τέλος πάντων, εδώ σ’ αυτή την περίπτωση αν είναι έτσι το παίρνω επί λέξη, παραιτούμαι! Από κει και πέρα οτιδήποτε άλλο έχω θα λυθεί αλλού.

Αλλά είμαι πληγωμένος γιατί αυτά που είπα τελευταία «από τι στιγμή που ο Δήμος τα αναγνωρίζει τα όρια αυτά» δεν θα ‘πρεπε να αμφισβητήσει την παρέμβαση ανταίτηση κατά του Δήμου τουλάχιστον στο τελευταίο δικαστήριο για να ‘μαστε (σ.σ. εντάξει) να μπαίνουν οι πολιτικοί σε μια σωστή θέση, και σας ευχαριστώ!


Δήμαρχος

28.51…δεν αμφισβήτησα απλούστατα είπα …..


κ Μπονάτσου


Παρτουρής Δημ. Συμβ.

32.19… Εγώ τώρα να πω κι’ ένα άλλο μαζί με την απόφαση πάμε πάμε μόνο για τη μάντρα αυτή στα δικαστήρια … υπάρχουν κι’άλες…και πρέπει κάποτε να τελειώνουμε μ’αυτές.......


κ Μπονάτσου

32.39…μόνο εμείς είμαστε καταπατητές


Παρτουρής Δημ. Συμβ.

32.42…Όπου και να ‘χουμε πάει την έχουν καταπατήσει


κ Μπονάτσου

32.45…δε βλέπουμε τίποτε άλλο, για πάτε από τον Αι Γιάννη, τον Φέρε Κάμπο, την Αλεξάνδρα τον Άγιο Δημήτριο….

Μόνο εμείς είμαστε καταπατητές! μόνο εμείς! μόνο εμείς!


Αθανασιάδης

32.59…Αποχωρώντας θέλω να πω μόνο, ότι με δικιά μου πρωτοβουλία και ενδιαφέρων που υπάρχει και υποστήριξη, έχει γίνει ήδη φωτογραφικά, με μία απόκλιση 3% 5%, βάση των ορίων της Δημοτικής χορτονομής, όλη η Δημοτική χορτονομή, δυστυχώς δεν το ‘χα μαζί μου να σας το αφήσω αλλά θα το φέρω στο κ. τοπογράφο

Και βεβαίως όμως, και αποχωρώ, αυτό που ζητάω, βάση ποιόν συμβολαίων, που αποδεικνύουνε και ποιών δικαστικών αποφάσεων, όταν τα αναφέρουνε, πρέπει να υπάρχουν και σαν έγγραφα αντίγραφα στον Δήμο τα θέλω.


Δήμαρχος

34.00…Και βάση ποιανού διατάγματος περιήλθε αυτή η χορτονομή στο Δήμο, από τη μονή του Αγίου Δημητρίου.


Αθανασιάδης .....


Δημόσια παραδοχή καταπάτησης

Αρ. πρωτ. 7686/6 Προς

ΑΙΤΗΣΗ Τον κ Δήμαρχο Σκύρου


Του

Αθανασιάδη Ν. Κωνσταντίνου

Μόνομου Schlytersvägen 23 12650 Hägersten

Σουηδία

..................................

aaakonstantinos@in.gr


ΕΝΤΑΥΘΑ


Παρακαλώ όπως εις τα πρακτικά της συζήτησης του θέματος «αίτηση Αθανασιάδη», στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 11/11/2006, να περιληφθεί και να καταγραφούν, τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και άμεσα ενδιαφερόμενων κατά την συζήτηση του θέματος, όπως,


Στο σημείο

Η κ. Μπονάτσου. (….δεν έχει γίνει καμιά καταπάτηση της χορτονομής, ούτε έχουμε πάρει από τον Δήμο έστω και ένα μέτρο.

Πάνω σ’ αυτό έγινε δικαστήριο, ήτανε μάρτυρας ο πρώην Δήμαρχος ο Μήτσος ο Αγγελής, που .. γι’ αυτό το κερδίσαμε.. έχουμε δικαστική απόφαση ότι δεν έχει γίνει καμία καταπάτηση…)


Σε άλλο σημείο

Δήμαρχος (…νομίζω πλέον ότι έχουμε φτάσει κοντά στο τέλος, ας περιμένουμε εντός του Δεκεμβρίου θα έχουμε κάνει την οριοθέτηση της χορτονομής…)

Αθανασιάδης(...σε πια στοιχεία θα στηριχθεί αυτός ο τοπογράφος, ο μηχανικός που θα κάνει το σχέδιο? Στην απόφαση του 1955?)

Δήμαρχος (..ΑΥΤΗ! ΝΑΙ!!!..)

Αθανασιάδης (..Τι δέχεστε?...)

Δήμαρχος (…ΒΕΒΑΙΩΣ!!!...) (..υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λέει, αποδεχόμαστε τα όρια της απόφασης του 1955 και πρέπει να γίνει οριοθέτηση, αυτή λοιπόν την απόφαση την ομόφωνη του δημοτικού συμβουλίου, είναι θέμα ημερών να υλοποιηθεί και να τελειώνουμε…)

Καθώς και στο σημείο

Παρτουρής Δημ. Συμβ. (…Εγώ τώρα να πω κι’ ένα άλλο μαζί με αυτή την απόφαση πάμε πάμε μόνο τη μάντρα αυτή στα δικαστήρια…υπάρχουν κι’άλες…και πρέπει κάποτε να τελειώνουμε μ’αυτές)

κ Μπονάτσου (…μόνο εμείς είμαστε καταπατητές…)

Παρτουρής Δημ. Συμβ. (…Όπου και να ‘χουμε πάει την έχουν καταπατήσει…)

κ Μπονάτσου

(…δε βλέπουμε τίποτε άλλο για πάντε από τον Αι Γιάννη, τον Φέρε Κάμπο, την Αλεξάνδρα….

Μόνο εμείς είμαστε καταπατητές! μόνο εμείς? μόνο εμείς?..),


Καθότι ως προσκεκλημένος και συμμετέχων ήμουν αυτήκοος των λεχθέντων και κατεγραφέντων εν τόπο και χρόνο.


Σκύρος 14/11/2006

Με εκτίμηση